Две фермерски асоциации продължават протестните действия, въпреки постигнатото споразумение между правителството

...
Две фермерски асоциации продължават протестните действия, въпреки постигнатото споразумение между правителството
Коментари Харесай

Отново протест: Фермери блокираха граничния пункт Илинден-Ексохи

Две фермерски асоциации продължават протестните дейности, макар постигнатото съглашение сред държавното управление и главните браншови организации, и през днешния ден блокираха граничния пункт " Илинден-Ексохи ".

Националната асоциация на картофорпроизводителите взехме решение и напуснахме преговорния развой, защото не сме съгласни с метода на осъществяване на преговорите и с решенията, които се взеха. Така и не разбрахме позицията на българското правителство относно зелената договорка, и по отношение на административния произвол, каза Тодор Джиков, ръководител на Асоциацията на картофопроизводителите, на митинг в Садово.

Искам да разделя нещата на две: първо – за парите, и второ – за политиките. Ние желаеме смяна на политиките за планинските региони, желаеме завършек на административния произвол, и преразглеждане на Зелената договорка, напомни Джиков. Ние това чакаме, и настояваме в преговорите да участва госпожа Мария Габриел, защото на премиера му остават тъкмо 16 дни.

Енергията на митингите не понижава, фермерите не сме разграничени, безапелационен е Джиков. Вчера българското държавно управление избра съгласно тях две законни организации, които да съставляват всичките земеделци в цяла България. Явно това не е по този начин, и поучавам държавното управление да си промени тактиката, сподели още Джиков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР